Az Egyesületről PDF Nyomtatás E-mail

A Jog az Egészséghez Közhasznú Egyesületet 2009-ben alakult két fő céllal:

1.) Széles körben elérhetővé tenni azokat az egészséggel kapcsolatos ismereteket, amelyek segítségével az emberek a ma elfogadottnál sokkal magasabb szintű egészségben, sokkal magasabb szintű életminőségben, emberhez méltóbb, boldogabb életet élhetnek.

2.) Mivel a gyógyszermaffia nyomására egyre több egészségellenes törvény születik – például az Európai Unióban – egy másik célt is megfogalmaztunk.
Hatékony lépéseket kell tennünk azért, hogy ne csonkítsák tovább az egészséghez fűződő alapvető emberi jogainkat.

Céljaink, törekvéseink már eddig is széles körű egyetértésre és támogatásra találtak.

Fennállásunk óta, a mindennapi munka mellett számos kampányt is folytattunk a célok megvalósításának érdekében.

 

1.) Felvilágosító, ismeretterjesztő kampányok


• Előadások országszerte

A Jog az Egészséghez Egyesület támogatásával az egyesület elnöke, Dr. Lenkei Gábor, 2011-2013 között összesen 58 alkalommal tartotta meg „Egészségünk titkai” majd „Betegségnek tűnő állapotok” című több órás előadását művelődési házakban, színházakban.
Összesen kb. 16.600 nézőnek. Előadást tartott, többek között Budapesten, Miskolcon, Egerben, Sopronban, Veszprémben, Szegeden, Zalaegerszegen, de a határon túl is elfogadta a szeretetteli meghívásokat. Megtartotta előadását Zentán, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Marosvásárhelyen is.
Az előadás körutakon az egyesület elnöke, Dr. Lenkei Gábor sehol sem igényelt tiszteletdíjat és útiköltséget. Így az előadások vagy ingyenesek voltak, vagy egy csekély belépődíjat kértek a szervezők, ami a saját szervezési költségeiket állta.
2011-ben ajándékot is adtunk az előadáson résztvevőknek. Ennek keretében közel 6000 db. „A szépség és a kollagén” című zsebkönyv talált gazdára.

 

 

• A koleszterin hisztéria elleni kampány

Tény, hogy a gyógyszeripar egyik legfontosabb bevételi forrása a koleszterinszint csökkentő gyógyszerek gyártása és forgalmazása. Az utóbbi időkben a koleszterinszint csökkentés fontosságát messze eltúlzó hisztériakampány zajlik.
A százezreket érintő indokolatlan gyógyszerfogyasztás elkerülése érdekében tudományos adatokat juttattunk el 5.000 magyar háziorvoshoz a „Koleszterin” című zsebkönyv kipostázásával.
A kampány eredményeként például volt olyan háziorvos, aki százával osztotta ki a betegei körében a felvilágosító „Koleszterin” zsebkönyvet. Természetesen ezt is a Jog az Egészséghez Egyesület támogatásával.
Ezen kívül 960 médium (televíziós csatornák, rádiók, megyei,- városi lapok, újságok stb.) főszerkesztői szintén ingyenesen, postai úton megkapták az Orvosi dogmák és tévhitek sorozat 1. részét a Koleszterin című zsebkönyvet.

 

 

• „Egészséges csemeték” kampány

2011-ben Dr. Lenkei Gábor írt egy könnyen érthető zsebkönyvet „Egészséges csemeték” címmel.
A célja az volt, hogy egyszerű, és jól használható eszközökkel lássa el azokat a szülőket, akik többet kívánnak tenni gyermekeik egészségéért.
„Egészséges csemeték” kampányunk keretében több mint 100 ezer (103.762) óvodás kisgyermek szüleihez és közel 200 ezer (197.229) általános iskolás gyermek szüleihez juttattuk el ingyenesen a gyermekek egészségének megőrzéséhez nélkülözhetetlen ismereteket tartalmazó „Egészséges csemeték” kiadványt.

 

 

• A bababarát születést támogató kampány

Meggyőződésünk, hogy nagyon egyszerű eszközökkel is sokkal jobb, emberibb, és a kis jövevények jövőbeli egészségét jobban garantáló körülményeket lehet teremteni a szülőszobákon. Ezeket a jobb körülményeket emberi kötelességünk megteremteni.
A bababarát születés kultúrájának támogatása érdekében kampányunkban 5.779 db „Méltósággal megszületni és szülni” című könyvet juttattunk el ingyenesen mindazokhoz, akik jelezték érdeklődésüket.

 

• Könyvtár kampány

Több mint 180 magyar művelődési vagy oktatási intézmények, valamint könyvtárnak juttattunk el ajándék könyveket és DVD-ket összesen több mint 2 millió hétszázezer forint értékben.

 

 

• „Egészségre ártalmas” című könyv kampány

Kampányunk keretében 5.500 db „Egészségre ártalmas” című könyvet juttattunk el ingyenesen az olvasóközönséghez.

 

• Youtube kampány

A jól ismert Youtube videomegosztó internetes csatornán ingyenesen elérhetővé tettük Dr. Lenkei Gábor „Élni jó” és az „Egészségünk titkai” című DVD-n kiadott előadásait, amelyeket így közel félmillióan nézhettek meg.

 

• Televíziós kampány

62 magyar televíziós csatorna igényelte a filmre vett előadásokat, akiknek engedélyeztük, hogy ingyenesen sugározzák az előadásokat saját körzetükben. Így az egészséggel kapcsolatos hasznos információk további egy milliónál is több néző számára váltak elérhetővé.

 

• H1N1, az elmaradt világjárvány elleni kampány

2009-ben az egész világot bejárta egy hisztéria az úgynevezett H1N1 vírussal, vagy más néven, sertésinfluenza néven is ismert állítólagos komoly betegséggel kapcsolatban.
A televíziós csatornákon mást sem lehetett látni, csak olyan riportokat, amik erről a titokzatos, borzasztó betegségről és annak következményeiről szóltak.

 

Az egyesület elnöke Dr. Lenkei Gábor, és öccse, a szintén egyesületi tag és háziorvos, Dr. Lenkei György, hetekig tanulmányozták a témát, és ennek eredményeképp közösen írtak egy tanulmányt, „Higgadtan és tudományosan a H1N1 vírusról és a védőoltásról” címmel.

 

Ez a tanulmány mind a mai napig elérhető, és akkoriban az összes a témával foglalkozó médium átvette, megjelentette, sőt országos TV és más hírcsatornák személyesen keresték az egyesület elnökét, hogy adjon nekik interjút.

 

Az egyesület készített egy dokumentumfilmet, amiben számos orvos is nyilatkozott és egyértelműen véleményt nyilvánítottak az állítólagos járvány témájában. Ezt a dokumentumfilmet is az egyesület finanszírozta, és ingyenesen feltöltötte a you tube-ra, hogy bárki megnézhesse.

 

A világjárvány elmaradt, és bebizonyosodott, egyesületünk elnöke képviselte az igaz oldalt, akárcsak az akkori lengyel Egészségügy Miniszter Asszony, aki nem engedte be Lengyelországba az oltóanyagot, mert szintén nem tartotta szakmailag megalapozottnak a médián keresztül lebonyolított hisztériakeltést.

 

 

• Facebook kampány

 Létrehoztunk egy Facebook oldalt, ahol rendszeresen osztunk meg az egészség megőrzését szolgáló hasznos és fontos információkat. A dolog természetéből fakadóan és céljainkkal egyezően ingyenesen.
A nagyon sikeres kampány révén az oldalnak már több mint 100.000 kedvelője, felhasználója van.

 

2.) Az egészséghez fűződő alapvető emberi jogaink védelmében

 

Egyetlen magyar civil szervezetként, nemzetközi partnereinkkel együttműködve felléptünk az Európai Unióban a vitaminok és ásványi anyagok szabad fogyasztásának szükségtelen korlátozása ellen.

Ebben a témában „Terítéken a konfliktusok” címmel magyar nyelven is kiadtuk azt a tényfeltáró kiadványt, amely lerántja a leplet az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatalban tapasztalható visszaélésekről.

A kiadvány bemutatja, hogy a döntéshozók olyan „szakemberektől” kapják az összes európai ember táplálkozását befolyásoló tanácsokat, akiket a gyógyszer- vagy az élelmiszermaffia fizet.

A „Terítéken a konfliktusok” című kiadvány bármely érdeklődő számára ingyenesen elérhető ezen a honlapon.

2015-ben az Egyesület elnöke Dr. Lenkei Gábor a Helyszíni tudósítás a vitaminellenes háborúból című könyvében foglalta össze, hogy mi a gyógyszermaffia terve a természetes egészségmegőrzés módszereinek kiszorítására Európában, és mit teszünk, mit kell tennünk, hogy ezt megakadályozhassuk.

 

Ezt a könyvet szintén ingyenesen elérhetővé tette ezen a honlapon.

• Amennyiben Ön is egyetért a fentebb bemutatott céljainkkal,
• Ha Ön is hasznosnak és támogatásra méltónak találja kampányainkat,
• Ha szeretné, hogy még erősebben ki tudjunk állni az emberek egészséggel kapcsolatos jogaiért és érdekeiért,
• Valamint ha szeretné, hogy még nagyobb lépésekkel haladjunk az Új Egészségkultúra felé,

 

akkor arra kérem, hogy váljon pártoló tagunkká vagy támogassa a Jog az Egészséghez Közhasznú Egyesületet.

 

Segítségét előre is köszönjük!