Életrajz PDF Nyomtatás E-mail

 Dr. Lenkei Gábor 1961-ben született, Miskolcon. 1986-ban diplomázott a Debreceni Orvostudományi Egyetemen summa cum laude, azaz kitűnő minősítéssel. Dolgozott kutatóorvosként, belgyógyászként és szülész-nőgyógyászként is.

 

2003-ban a Cenzúrázott egészség című könyv megírása hozta meg a sikert az akkor még ismeretlen Dr. Lenkei Gábor orvos számára, aki ezután egy csapásra ismertté vált. Mára ebből a könyvből több mint 150 000 példány kelt el!

 

Ugyanebből a könyvből holland nyelven 10 000 feletti eladott példányszámnál tart a szerző, ami már Hollandiában is bestseller kategória.

 

2004-ben megjelentek a saját receptúrái által összeállított vitaminok, amelyek a Reader’s Digest felmérése alapján hazánk harmadik legmegbízhatóbb vitamin márkájává váltak, dacára annak, hogy nem szerepelnek TV reklámokban.

 

Több mint 50 000 saját kézzel írott tapasztalatot/köszönő levelet őriz, amelyek a Dr. Lenkei vitamin sokszor csodába illő eredményeiről szólnak.

 

2009-ben megalapította a Jog az Egészséghez Egyesületet, melynek elnöke is. Az általa alapított és fenntartott Jog az Egészséghez Egyesület segítségével több, mint 5000 háziorvosnak küldte el ingyenesen a Koleszterin nem ártalmas című könyvét.

 

2009-2013 között több tízezreknek tartott több órás ismeretterjesztő előadásokat művelődési házakban, úgy, hogy tiszteletdíjat sehol sem igényelt. (Többek között: Miskolcon, Egerben, Zalaegerszegen, Sopronban, Szolnokon, Kecskeméten, Veszprémben, Esztergomban, Gyulán, Békéscsabán, Baján, Nagykanizsán, Budapesten, Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, stb.)

 

Filmre vett előadásait közel 450.000-en nézték meg a Youtube-on.

 

Facebook oldalának több mint 100.000 követője van.

 

2008-2009 fordulóján bizonyos hatóságok bizonyos emberei egy rendőrségi razziákkal tarkított hatósági eljárássorozatot indítottak ellene és a nevével fémjelezett vitamin készítmények ellen. Törvénytelenségek sokaságát követték el, így 5 különböző pert indított a hatóságok ellen. 2014 nyarára az összes pert megnyerte! ( Egészségre ártalmas című könyvében ezt a korszakot dolgozta fel. )

 

Könyvei a megjelenés sorrendjében:
- Cenzúrázott egészség,
- Méltósággal megszületni és szülni,
- Egészségre ártalmas!,
- Mentőöv beteg emberek számára,
- Miért van szükségük az egészséges embereknek vitaminpótlásra?,
- Szépség, egészség, kollagén,
- A koleszterin nem ártalmas,
- Betegségnek tűnő állapotok,
- Kézikönyv szépülni vágyóknak

 

Filmre vett előadásai
- Élni Jó
- Egészségünk titkai